Foto: Izgradnja ĐĐ TEP Upravne zgrade

Upravna zgrada ĐĐ TEP-a već je jednom, prije nekoliko desetljeća, bila u plamenu. I tada je vatra zahvatila krovište zgrade, ali je bila pravovremeno ugašena. Krajem 2015. godine trajali su radovi na zgradi, s ciljem izmještanja arhive i preuređenja podkrovlja u nove uredske prostorije.
14. siječnja 2016. godine vatra je opet izbila u krovištu upravne zgrade, te unatoč velikoj požrtvovanosti vatrogasaca, oštećenja na zgradi su ipak bila prevelika. Zaposlenici su uspjeli spasiti inventar, te su odmah nastavili sa poslovanjem razmješteni po drugim zgradama unutar tvrtke. Novu modernu poslovnu zgradu osmislio je arhitektonski ured Rechner iz Osijeka, dok je gradnju objekta preuzela Projektgradnja iz Slavonskog Broda.
Cilj arhitektonskog projekta poslovne (upravne) zgrade je bio napraviti jednostavne i funkcionalne prostore po etažama, s maksimalnim iskorištenjem predviđene površine za izgradnju poslovne zgrade i potrebnih sadržaja unutar svake od etaža, a da zgrada bude energetski razred A.
Uredske prostorije nalaze sa na prizemlju, prvom, drugom i trećem katu ukupne površine 3000 m3. U srpnju i kolovozu 2018. godine, nakon što su više od dvije godine bili privremeno razmješteni, zaposlenici su počeli useljavati u novu poslovnu zgradu.

2018-12-05T08:04:47+00:00srpanj, 2018|